söndag 24 april 2016

Vardagen knallar på....

Förra gången jag skrev så hade det gått två veckor sen sist, nu har det gått 1,5... Men det är så det är, ibland finns inte tiden, ibland finns inte lusten och ibland är jag helt enkelt för trött. Nu finns det tid och det finns lust. Pigg är jag då inte men det funkar ändå. 

Det händer inte så mycket annorlunda i mitt liv, det är barnen, det är jobbet, massa träning och så försöker jag hålla mig till mitt kostschema. Barnen mår kanon, Elvis växer som bara den och har lite smått börjat kunna förflytta sig på egen hand. Han kryper förvisso inte än men han ålar sig i cirklar mot sitt mål. :)

Emilija börjar verkligen bli vår stora tjej nu, försöker lära sig skriva och cykla utan stödhjul.
Hon är envis som sin mor vilket gör oss otroligt osams otroligt ofta. Men lika ofta som vi blir osams blir vi ju även sams igen och då har vi det väldigt mysigt. Men just nu är vi inne i en period där pappa funkar bättre och mamma bara är till för att ignorera och reta gallfeber på. Så känns det från mitt håll iaf. Men det går väl förhoppningsvis över snart :) När hon är glad är hon ju världens finaste ♥

Igår ploppade det upp en minnesbild på Facebook, en bild på Emilija men både jag och Damir trodde det var Elvis. Han är så sjukt lik henne när hon var liten, det enda som skiljer sig är att Emilija hade mörkare och längre hår, annars är de lika som bär.
 

Träningen rullar på den också, mina träningsveckor ser i stort sett likadana ut vecka efter vecka.
Måndagar vilar jag och den här vilan ska bli så otroligt skön. Jag är riktigt trött i kroppen och då är det extra skönt med vilodag. Fick frågan från en kollega hur jag orkar träna så ofta. Men det är ju mitt intresse och jag mår otroligt bra av att träna. Finns så mycket fördelar, jag mår bättre, det blir dagliga "egentid", jag älskar att hjälpa och peppa andra i sin träning och nu med fightingen så har jag ju hittat en ny träningsform som jag bara älskar. Men när kroppen är trött så lyssnar jag, en vilodag per vecka brukar räcka men ibland behövs det en extra vilodag och då tar jag den :)
Tisdagar kör jag antingen Shootfighting eller så kör jag löpträning med B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna. Onsdagar håller jag spinningpass, torsdagar kör jag benträning på gymmet, fredagar MMA-fitness eller morgoncardio, lördagar boxning och söndagar har jag mitt favoritpass SANDA.
Nu kommer jag även köra corestyrka dagligen hemma på pilatesbollen. Fia hjälpte mig med några bra övningar så jag kan ta tag i mitt svagaste område, nämligen coren. Så nu jäklar finns inga ursäkter! Det är 7 övningar och jag har kört igenom dem två dagar på raken. När jag börjar känna lite framsteg så tänkte jag plocka ut några övningar per dag och köra dem lite mer grundligt. Men nu i början kör jag alla övningar en gång. 

Med mycket träning krävs ju också att man tar hand om kroppen, vilket jag är urdålig på just nu. 2014 så tog jag en massage varje månad, nu är jag långt ifrån den regelbundenheten. Nu skulle jag verkligen behöva en genomgång efter min sträckning i nacken, men blir helt enkelt inte av att jag bokar en tid. Men jag försöker iaf bli bättre på att använda foamrullen här hemma. Jag har så sjukt ont i mina vader, jag kan inte ens röra foten från sida till sida utan att jag fastnar av smärta i vaden. Men borde ju bli bättre om jag kämpar på med den där jäkla rullen :)
Morgonplanka innan jobbet :)

Som vanligt är det inte träningen som jag får kämpa med utan det är kosten. Men jag trivs otroligt bra med mitt kostschema, jag håller det inte till 100% på helgerna men jag svävar absolut inte iväg som jag gjort tidigare utan det kan vara en måltid som är nåt extra eller några godisbitar på lördagskvällen. Eller som förra helgen då vi hade personalfest med gymmet, då åt jag Langos och drack ett par glas vin. Inte mer än att jag kunde träna på söndag förmiddag, men ändå. Det är ju absolut utanför kostschemat när jag gör så. Jag hoppas att jag går på tillräckligt underskott resten av veckan för att kunna göra så. Den här veckan är det upp till bevis, jag ska både mäta och väga mig. Skräckblandad förtjusning kan jag meddela, nu är det länge sen jag ställde mig på vågen. Har för mig det var precis innan min födelsedag och det var ju en månad sen precis idag. 

Haha, ser nu när jag skriver och tittar på "plankbilden" att min urringning syns och det är ju inte nån jättekul syn. Men så där blir det efter två amningar med en 20-kilos viktnedgång där emellan. Så det är helt enkelt den "nakna" sanningen. Två tubsockor med en liten tyngd nere i tån typ :D

Oj vilket långt inlägg det blev nu... Får avsluta med ämnet som vi svenskar bara älskar att prata om......

Vädret.....

Imorn har jag bestämt att våren är här och då blir det fasen inge mer snö förs december igen. Nu vill jag slippa klä på oss massa varma ytterkläder, slippa frysa när jag sätter mig i bilen till jobbet på mornarna och så vill jag ju självklart soooooola. Så imorn är våren här, så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar