måndag 4 september 2017

Tjejmiddag

I lördags var det dags för en efterlängtad middag med några av mina allra bästa vänner. Vi har känt varandra i snart 20 år (herre jäklar!!!! Jag var tvungen att kontrollräkna på miniräknaren). Det är ju för fasen snart 20 år sen jag gick i gymnasiet. Hua, det kändes ju väldigt mycket. Vi säger så här istället, vi har känt varandra i väldigt många år. För de där mängden år sen så sågs vi på fest, var och varannan helg. Numera ses vi tillsammans med barnen och så självklart på dessa middagar som vi försöker få till en gång varje eller varannan månad. 
Fjärde gången gillt blev det nu hos Nisse och hon är en av tre av oss sex, som är så där sjukt duktig på att laga mat. Menyn bestod av:

Förrätt: 
Skaldjursbakelse med varmrökt lax, räkor och löjrom

Varmrätt: 
Risotto med chorizo, kyckling, kryddsmör, 
baconströssel och citronmarinerade tomater med persilja

Efterrätt: 
Mascarponemousse med lime och chokladtryffel

Hela den här middagen är bland det godaste jag ätit i hela mitt liv. Så fantastiskt gott! Efter fyra veckor på diet så kan jag säga att jag njööööt. Jag brukar aldrig vara den som äter långsammast av oss men i lördags hade jag typ hälften kvar när de andra var klara. Haha, men jag fick i mig varenda liten smula av allt. Inte en chans att jag skulle lämnat nåt kvar av den maten. 

Den middagen kommer jag leva länge på, både maten och att äntligen träffas alla sex. De senaste gångerna har det varit nån som inte kan, men nu var det verkligen jackpot på hela kvällen. 

Kom hem vid 01 och vid 04 vaknade Emilija med hög feber och ont i halsen. Underbart är kort, som man brukar säga. Vi gav henne Alvedon och så fick hon ta över min säng och jag tog hennes. Vaknade vid 8 igen med sån där härlig huvudvärk och trött som tusan. Men efter två knäckemackor med makrill så var jag människa igen och kunde ta mig iväg på lilla Agnes dop. Så  fint dop och trevlig lunch med fika efteråt. 


Efter en helg med mycket kalorier in och ingen träning så har jag denna måndag varit full med energi. Hade gärna åkt ner på klubben och kört ett pass med MMA-fitness ikväll, få kriga lite med energidepåerna påfyllda. Men jag vickade för Tina på hennes spinningpass, så det blev spinning istället och det var verkligen inte sämre det. Helt underbart att ha lite styrka och ork igen och sen älskar jag ju att vara instruktör och kunna motivera andra i deras träning. Så en riktigt bra måndag med andra ord, trots att jag varit hemma med en sjuk Emilija hela dagen. 


Dag 29 av mina 100 är nu förbi och om ett par dagar har en tredjedel passerat. Så här sen min lilla morot- och peppkalender ut. Självklart skulle jag vilja se i siffror vad jag gått ner i vikt och hur många centimeter jag minskat, men jag har från början bestämt mig att det inte ska handla om siffror utan om att få en bra känsla med mig själv igen. Jag känner att jag är en bra bit på väg och det är verkligen en ego boost. Kläderna sitter lösare och jag mår inte dåligt när jag tittar mig i spegeln, blir snarare peppad på att fortsätta kämpa.

Imorn tänkte jag ge mig ut på en löprunda, onsdag en promenad, torsdag kör jag mina pass, fredag vet jag inte än, hoppas såklart att hinna på mma-fitness, lördag ska jag på kvartalsutbildning i Bodypump och söndag tänkte jag vila.

Har ökat på kaloriintaget lite den här veckan och jag hoppas träningen kommer kännas lite lättare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar