torsdag 25 augusti 2011

Bebisstatus vecka 32


Haha, har suttit här i säkert 10 minuter med endast rubriken skriven. Försöker forma ett inlägg, men vette fan. Verkar inte gå så bra.
Skrev precis till en kompis och frågade om hon fick svårt att andas när hon var gravid. Hon sa ja, så det är väl också ett "normalt" tillstånd.
När jag andas in känns det som om inte lungorna får plats, det blir bara tungt och obehagligt att andas. Men man kan ju inte direkt låta bli att andas så det är väl bara att stå ut.
Känner mig tyngre än tidigare, allt känns tungt liksom. Det är tungt att vända sig om på nätterna, det är skittungt att bara resa mig upp från soffan.
Jag mår liksom bra, verkligen jättebra, men allt är bara så "tungt".

Fick hem en katalog från Ellos idag. Jag vill ha tillbaka min kropp nu. Jag är så peppad på att komma i form igen att det är helt sjukt. Jag vet inte om alla gravida känner så, men det här är iaf galet. Jag har aldrig haft ett så här långt träningsuppehåll förut. I dont like it. Men ok, det är ju av en väldigt bra anledning iaf.
Promenader och gym kommer det bli mest av. Sen fram mot våren ska jag komma igång och springa igen. Bra plan!

32 veckor alltså... 57 dagar kvar tills det är planerat. Det är inte ens två månader.
Lillfisen är nu ca 30 cm från bumpan till huvudet och väger ca 2kg. Hon sover mycket, men när hon väl är vaken så rör hon sig massor. Om jag vilar armarna på magen så känns det i hela armen när hon buffar på den.
Hon verkar känna igen ljubavis röst, för så fort han kommer i närheten så lever hon om som bara den där inne.
Så sjuk känsla att jag går omkring med vår lilla bebis i magen. Vill så gärna träffa henne nu.

Imorn ska jag till barnmorskan. Ska gå själv för första gången. Men det känns hellugnt. De tar ju bara lite blodprober och kissprov. Mäter magen och så. Tänkte nog väga mig också, fast det har jag egentligen ingen lust med alls.
Tänkte fråga lite om förlossningen också. Och om sån där profylaxkurs. Kan ju säkert vara bra att få in en rutin på det där med andningen när det gör som mest ont.
Håll tummarna för att allt verkar vara som det ska imorn nu.

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar