torsdag 1 december 2011

Vägen tilbaka

Någonstans måste man ju börja och nu känns det som jag är lite igång iaf.
När jag vägde in mig på förlossningen så visade vågen 102 kg. Det är det mesta jag har vägt någonsin och jag kommer ALDRIG att väga så mycket igen. För om jag blir gravid igen så kommer jag ha en lägre startvikt än denna gång. Helt klart!

Vid första besöket hos barnmorskan så vägde jag 85 kg. Så jag gick alltså upp 17 kg under min graviditet. Det är rätt normalt tror jag.
Jag kommer ihåg att jag vägde mig när vi kom hem ifrån BB och då vägde jag 96 kg. Minus 8 kg på bara en vecka. Sen har vi ju haft allt annat än en bra kosthållning här hemma. Godis minst 2 ggr i veckan och hämtmat (läs kebab) också det säkert 2 ggr varje vecka.

Men förra helgen bestämde vi oss tillsammans för att ta tag i saken igen. Nu är det liksom dags igen. Jag vägde mig och vågen visade 91,0 kg. 11 kg borta på rätt så exakt 1 månad. Tänk om det kunde gå så lätt jämt. Amningen har nog sin beskärda del i saken. Alla säger ju att man "rasar" i vikt när man ammar.

Idag vägde jag mig igen och vågen visade 89,3 kg. Känns väldigt skönt att vara tillbaka på 80-talet igen. Men nu är det bara att köra på. Eftersom jag inte får träna ordentligt förs efter årsskiftet så kommer jag inte sätta upp något viktmål än, det får vänta tills då. Eller ja, självklart är mitt första mål att komma tillbaka till 85 kg.
Men nu kör jag på med promenader alla vardagar (bonus på helgerna) hemmalagad mat i veckorna och endast godis på fredagar.

Startvikt 26/10: 102 kgMål: 85,0 kg
Nuvarande vikt efter 5 veckor: 89,3 kg
Viktminskning: 12,7 kg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar