onsdag 22 augusti 2012

Härliga Gotland

Gotland gjorde mig inte besviken denna gång heller. Fint väder (med denna sommars mått mätt iaf), god mat, underbara familj att bo hos, barnvakt och mycket egentid.
Dag 1 var vi bara hemma, låg vid poolen och umgicks med familjen. Dem är så lika Ella och hennes pappa :) Man såg Ella i hur han pratade, gick, reste sig upp och när han satt och funderade är dem verkligen lika som bär :)))

Dag 2 åkte vi ut till Ljugarn och ett raukområde som jag nu glömt vad det heter. Det ligger iaf precis där. Jättefint!
Vi traskade omkring ett tag innan vi bredde ut våra saronger och bara va. Emilija ville krypa omkring hela tiden så det blir ju inte bara till att ligga och sola (som jag är van med). Men mysigt var det, väldigt mysigt!

Dag 3 hade vi barnvakt så då passade vi på att åka så långt söderut man kom på ön. Micke tipsade oss om en jättefin strandväg ner och det var verkligen fint. Tyvärr gör det sig ju inte lika bra när det regnar :(
Väl framme i söder så lämnade vi bilen och klättrade upp på klipporna i blåsten. Knäppte nån bild och sen fort tillbaka till bilen igen.
Vi stannade till på ett mysigt gårdscafé på vägen tillbaka, 250 kr för fika. Så där ja!
På vägen hem tog vi östsidan tillbaka och stannade till i Katthammarsvik för att jag ÄNTLIGEN skulle få mina rökta räkor som jag pratat om sen Damir och jag träffades. Men icke! Stället var abbonerat :(
Vi åt istället på en restaurang i båthamnen. Inte lika bra, men rätt så bra iaf.

Dag 4 åkte vi direkt till Kattahammarsvik och åt mina räkor. Sen var vi mest hemma med Skrutt och bara hängde.

Dag 5 spenderade vi innanför Ringmuren, det är ju så himla fint inne i Visby. Bara knata omkring och titta på omgivningen och haaavet. Jag tror helt ärligt jag nångång i mitt liv måste köpa mig en strandvilla, jag verkligen älskar att vara vid vattnet.

Dag 6 åkte vi hem tidigt på morgonen.

Vi har ätit en massa gott hela veckan, i stort sett alla kvällar åkte vi in till centrum för att äta. Favoriten blev Joda med deras JÄTTEnacostallrik. Trädgårn hade den godaste efterrätten jag någonsin ätit, chokladteriff tror jag det hette, den smälte i munnen.
Det var första gången Damir var på ön och han vill också tillbaka, så nästa år hoppas jag vi kan åka tillsammans med Ella.

Emilija och "Gudmorfar"
 
 

Innanför muren


 
 

Vykortsbilden
 
 

 
Raukutflykten
 
 

Världens bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar