tisdag 6 september 2011

KockNina

Mumsigt fruktbröd

3 dl grahamsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl russin
10 torkade aprikoser
6 torkade fikon (jag brukar ta plommen istället)
150g nötter
1 dl mörk sirap eller flytande honung
5 dl filmjölk
160 grader på ugnen

Smörj och bröa en avlång brödform. Klipp gärna ut lite bakplåtspapper och lägg i botten så lossnar det lättare.
Blanda ihop mjölen och saltet och ha sedan i bikarbonatet.
Blanda i russin, nötter och den torkade frukten. Häll sist i sirapen/honungen och filmjölken.
Blanda ihop till den smetig deg och ös över till formen. In i ugnen, 160 grader i 1 timmer och 35 minuter.
Om man har i mer frukt så blir det lite degigt, så håll er till måtten så blir det som godast.

Det blir verkligen jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar