söndag 31 januari 2016

Krassliga familijen

Först Damir, sen Elvis och nu känner jag av i halsen. Skulle ju förvåna om jag inte blev sjuk men ändå hoppas man ju. Så idag har jag vilat trots att jag inget annat vill än träna eftersom jag igår hade min första äta-vad-jag-vill-dag sen dietstarten för tre veckor sen. Men väntar tills imorn och kör lite på motionscykeln här hemma om det inte blivit sämre. 

I fredags var det veckovägning, tre veckor som sagt sen dietstart. Vågen visade 0,5kg ner från förra fredagen, alltså precis i fas med planen för kostschemat. Men i mitt huvud kändes det lite för lite. Egentligen ska jag ju vara nöjd att jag går ner enligt plan, det bevisar ju att schemat är perfekt kombinerat för mig. Men icke Nina icke, jag hittar självklart nåt att slå ner på mig själv på. 
För att boosta humöret lite (eftersom nu inte viktnedgång enligt plan dög) så hämtade jag måttbandet. 8,5cm har jag minskat i midjan, då kändes det genast lite bättre. 4cm på låret, ytterligare lite bättre. Det var minskade centimeter på varje mätning och humöret var åter på topp :)

Har iaf preppat mat för väldigt många måltider framöver. Köpte en halv lax och det räckte ju till hur många portioner som helst. Planering är a och o för att klara hålla kosten. 
Ikväll blir det lax med rostade rotfrukter till, mums!

I fredags kväll hade vi företagshockey med jobbet, så jäkla kul. Hade ju velat vara med i år men vågar inte riskera en vurpa så operationssåren går upp igen. Men det pratas om en returmatch redan i påsk och då jäklar ska jag vara med. Jag och Emilija får ligga i hårdträning helt enkelt :)

Igår hade jag lovat Damir en mysig födelsedagsmiddag (en dag sent) och gjorde en av mina absoluta favoriträtter. Fläskfilé med mango chutneysmör, så sjukt gott och passande nog väldigt enkelt att göra. Steker fläskfilén och kryddar med salt och peppar, sen in nån minut i ugnen med kryddsmöret på så det smälter. Igår åt vi pommes till men råstekt potatis är absolut godast. Här har ni receptet på kryddsmöret, låt mig få höra vad ni tyckte sen när ni smakat. För ni måste testa denna :)
Till efterrätt testade jag att göra Nutellapannakotta. Det var mitt livs första pannakotta så det kunde ju gått hur som helst. Gelatinblad, vaniljstång och grejer, avancerade saker det där haha. Men jag lyckades faktiskt, kanske att vaniljlagret kunde varit lite mindre fast men smaken var sjukt god. Frågan är ju om det kan bli nåt annat när det är Nutella iblandat?

Nu gäller det bara att hitta tillbaka direkt efter ätardagen igår. Det finns rester i hela hemmet känns det som. Tårta i kylen, godis och kakor i skafferiet... Vill ha!!!!
Det hela blir hundra gånger svårare när man känner sig krasslig också, bläääää! 

Hoppas ni haft en dunderhelg ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar