söndag 8 december 2013

Helgen...

Det känns tusan som det enda jag skriver i mina inlägg nu är att helgen gick fort. Och så gjorde även denna helg. Nästan helt utan planer så hade jag förväntningar på en lugn och mysig helg med min familj. Lika mycket som jag älskar att ha saker inplanerade så tycker jag det är skönt att vara helt oplanerad och bara göra det som faller en in.

Blev överbjuden av Tezzan på middag och film lördagskvällen men det var också enda planerna. Dem ändrades dock om eftersom Damir hoppade in och jobbade ett pass lördag natt. Så vi åt middag och tittade på film här istället. Väldans trevligt! Filmen var väl kanske inte den bästa, men det var sällskapet som räknades :)

Emilija var feberfri redan i fredags, så det blev en liten bonusdag tillsammans hemma.
Efter jag hade jobbat några timmar på eftermiddagen så åkte vi till Burger King och hade fredagsmys. Fredagsmys innan jag drog vidare till gymmet och hade fredagsfys. Fick till ett dunderpass för axlar och armar. Sen tog jag mig ett varmt och skönt bad med ett glas rött som prickarna över ö´t.
Med andra ord skötte jag inte dieten speciellt bra i fredags, men men... Så blir det ibland, ingen fara på torpet, det var värt varenda kalori just då, haha!

Lördag var det till och med lite snö kvar på backen, det blåste kallt men jag och lillaskruttas tog på oss underställ under varma ytterkläder och begav oss ut till parken för att mata fåglarna och sen vidare för lite lekparkshäng.

En hel limpa hade vi med oss till pippisarna... Kunde inte sluta skratta åt Emilija som inte lyckades kasta brödbitarna längre än typ 2cm framför sig. Fåglarna bara kom närmare och närmare. Hon backade och backade men kastade likväl lika kort och fåglarna fortsatte komma nära. Haha, sådana ögonblick överväldigas jag av kärlek för den lilla tösen ♥
 
Jag tränade efter lunch idag och kan säga att så omotiverad som jag var idag var det väldigt länge sen jag var. Fy vad segt det var att ta sig till gymmet. Har tänkt att jag ska börja springa lite mer nu eftersom de förlängde Viking-loppet från 5km till 7km. Så lika bra att börja i tid med löpningen. Men löpning idag när jag helst bara ville ligga kvar hemma i soffan och dra en filt över mig??!!
Men jag pallrade mig iväg och tänkte att det är lika bra att få det gjort. Jag bestämde mig för att springa 3km, klarade jag 5km så skulle det vara jättebra jobbat. Men 3 var ett måste.
Jag sprang 7,2km!!!! Fy tusan vad bra det kändes och vilket endorfinpåslag. Resten av dagen har jag mått som en prinsessa och bara njutit. Tänk vad lite träning kan göra med en :)
 
På fredag har vi julfest med jobbet, jag har ju som jag berättat lånat några klänningar som det krävs en riktigt bra form för att jag ska kunna ha på mig. Jag tänker kämpa som en galning dessa 4 dagar som är kvar och sen tänkte jag faktiskt lägga ner kaloriappen tills efter storhelgerna. Det innebär självklart inte att jag ska vräka i mig massa mat bara för det, men lugna ner tempot lite, slippa väga all mat och äta lite mer "normalt". Återfå energi och motivation för en stenhård andra halva av vägen mot mitt mål i maj.
Enligt viktplanen ska jag ligga runt 75kg i jul och det gör jag inte än och tror inte att jag kommer ner till heller. Men jag känner mig jättefin i kroppen så den där vågen bryr jag mig inte så mycket om just nu. Kanske rent av skippar den helt fram tills maj. Hmm, inte för jag tror att jag skulle kunna låta bli den så länge, men tänk vad skönt det vore :)
 
Nej nu ska jag ta mig ett bad, utan vin denna gång.
Kram på er ♥



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar