tisdag 29 mars 2016

Matnyttigt inlägg


Foodprep så det står härliga till. Inte mindre än 12 portioner fick jag till idag, så jäkla värt att lägga ner lite tid på att fixa färdigt så här. Jag väljer att frysa in mina portioner i 1-literspåsar eftersom de tar mycket mindre plats än matlådor. 5 portiner med kyckling och ris, 5 portioner med kyckling och sötpotatis, en glassbytta med wok/kokgrönsaker och en plåt med rotfrukter. Har säkert en 5-6 portioner ris och köttfärs i frysen så jag kan variera mig lite från kycklingen. Med det är så skönt att veta att jag har mina måltider klara för nästan två veckor framåt. 
Här är mitt typiska förmiddagsmellanmål, eller vanligtvis är det två knäckemackor men har fått så enormt goda knäckebitar så jag byter ut en mot dessa och äter dem som chips och doppar i avokado. Hur gott som helst!

Igår upptäckte Damir att vi failat helt på val av nudlar. Vanligtvis köper vi nudlar på Lidl, 100g är 115 kcal och en påse är innehåller ungefär 80g vilket ungefär motsvarar den mängden ris jag äter. Men...... Eftersom Lidl var stängt i söndags så köpte jag nudlar på Willy´s istället, snabbnudlar med liknande förpackning som ni ser på bilderna. Same same typ... Men......
Ser ni den där lilla gula pricken på den övre bilden? Där står det lite fint att nudlarna är kokade i olja. I olja!!!!??????!!!? Vänder man då lite fint på förpackningen så ser man att Willy´s nudlar innehåller mer än 3 gånger så mycket kcal än Lidl´s. 
Självklart upptäckte Damir det här EFTER att vi ätit var sin påse, så jäkla störande. Jag skippade nötterna på kvällsmålen för att försöka kompensera för skitnudlarna. 

Så där lärde jag mig att det kan vara en jäkla skillnad på snabbnudlar och snabbnudlar :)

Det har gått kanon att följa kostschemat dessa tre dagar och idag kom belöningen, om man nu kan kalla det en belöning att få springa på toa ett 20-tal gånger på en och samma dag. Vätskan har släppt och svullnaden är borta. Damir såg det till och med på mig med kläder på att jag smalnat av bara på några dagar. 
Vet inte om jag blir ovanligt svullen av vätska eller om alla kan se sån skillnad. Men t ex mina fotleder blir verkligen jättepluffsiga så fort jag äter onyttigheter. 
Aja, jäkla skönt när det försvinner iaf, allt känns så mycket tightare :)

Veckans träning går också bra. Dock blev det en liten vilodag idag förutom styrkan på B.A.B.Y Runners Team-passet ikväll. Men jag kände att kroppen behövde lite vila efter 7 dagar på raken med tuff träning, jag  var sliten helt enkelt. Men imorn har jag mitt cykelpass så då är jag på G igen. 

Hoppas ni mår bra och har möjlighet att njuta av våra allt ljusare dagar ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar