söndag 20 mars 2016

Sanda...

Nej, inte sån sanda...

Utan sån här sanda...
Killen på bilden, Robin Larsson, är klubbens tränare i Sanda. Han är även SM-guldmedaljör och jag tror han är med i svenska landslaget, så han vet rätt säkert vad han pratar om :)

Jag och Madde hade ju bestämt oss för att testa det här passet som heter "Sanda". Jag hade aldrig hört talats om att det fanns en kampsport som heter Sanda, så fram tills förra helgen då vi var på SM så hade jag ingen aning var det var för nåt. Men ja, nu skulle vi ju iaf testa ett pass och se vad man kände för det. 
Madde skadade sig riktigt illa i foten på uppvärmningen så jag fick köra med en kille istället. Ingen fara alls för min del, när jag väl var på plats så spelar det ingen roll utan det är mera för att ta sig dit man behöver lite draghjälp. Särskilt när det ska testas på nya saker. 
Passet var SKITROLIGT!!! Alltså jag har verkligen hittat min grej, fy fasen vad kul det var. Vi körde sparkar hela passet, 1,5h sparkar. Kan ju bara gissa hur mina ben kommer kännas imorn och på tisdag, haha, Bambi :)

Lite komiskt att det sista jag sa innan passet började att jag verkligen skulle behöva träna på sparkar för det har jag liksom aldrig gjort och vet helt enkelt inte hur man ska göra. Sen är det första tränaren säger "idag ska vi köra sparkar och verkligen få till en bra teknik". Haha, perfekt ju!

Det är ju rätt uppenbart att man är nybörjare men jag tyckte jag fick till en del bra sparkar iaf. Bara det att få upp hälen så att foten är parallellt med golvet så man inte sparkar med tårna uppåt typ. För att få upp hälen så måste  man vrida på kroppen och för att kunna vrida på kroppen så behöver man balans. Det är ju en liten egenskap som jag inte riktigt begåvats med. Sen att mina höga sparkar inte blev så höga utan mer i knähöjd på min partner, är väl bara acceptera och inse att det kan ju iaf bara bli bättre. 

Sjukt kul som sagt och jag ska verkligen försöka få ihop våra söndagar så jag kan gå på det här passet på söndagarna. Det finns lekrum på klubben så Emilija skulle kunna följa med mig så får grabbarna gå till gymmet tillsammans. Det är ju lite lättare att få lite förtur med träningstider eftersom det var Damir som var drivande till att jag började på Nova Mma från första böjan :)


Igår var vi på gymmet och körde vårt marklyftspass, har sån sjuk träningsvärk i ryggen och även i armarna sen i torsdags. Det känns otroligt skönt att vara igång med träningen igen och idag tog jag verkligen ut mig så nu känns det som jag kan köra på. Även kosten blir lättare att hålla när jag kör min träning, missar jag träningen så är det väldigt lätt att jag missar på kosten också. Denna förkylning har verkligen satt sina klor i mig och jag har tappat två veckor av viktnedgång, bara 1kg iofs men nu vill jag ju fortsätta min stabila resa nedåt. 5 kilo till nästa delmål, det ska jag fasen fixa. 

Nu ska jag ta och stänga ner datorn och lyssna på min ljudbok. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag, det förtjänar vi ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar