torsdag 31 mars 2016

- Ska du tävla?

- Eeeeh, njae, tycker du det ser ut som så??? 
Så svarade jag inte men kände för att göra det när en man kom fram till mig på gymmet och frågade om jag ska tävla. Sen la han till att jag tränar väldigt tungt "du är stark, kör hårt, bra", sen gick han och fortsatte med sitt. 
Efter ytterligare ett set i benpressen kom han fram igen och pratade lite. Sa att han sett min teknik, att det syns att jag vet vad jag gör. "Det syns att du tränat länge". 
Påfylld med lite självförtroende så lassade jag på två 25or till och körde en 12a på 200kg. Vet inte vad släden väger så räknar bara vikterna jag lägger på. En lätt 12a är jag sjukt nöjd med :)

Tänk vad lite snälla ord kan göra med en, blev så glad att jag tog en formbild i hissen efter passet. 

Jag bad Damir skriva ner ett upplägg för mig benpass så jag hade nåt att gå på. Det blev samma upplägg som förra veckan med de avslutande orden "Hårt, inga fisiga set nu". 
Började med benböj med fri stång, här är jag fortfarande jättesvag eftersom min mage/bål är så klen. Jag måste verkligen träna upp den mer. Så jag kör väldigt lätta vikter på stången, ser till att ha bra teknik och gå riktigt djupt. Har även gummiband på knäna så jag inte "vinklar" in dem i lyftet. Funkar skitbra. 6 set med fri stång. 
Sen bytte jag till Smithen för 6 tunga set benböj. Eftersom stången hjälper mig att hålla mig upprätt så kan jag köra tyngre än med fristång. Riktigt djupa så det brände på bra i benen :)
I väntan på att benpressen skulle bli ledig så körde jag 4 set raka marklyft. Här brukar jag inte köra så tungt utan fokuserar på kontakt med baksidan. Jag får i stort sett alltid träningsvärk när jag kört raka marklyft, så det funkar iaf :)
Sen var det alltså benpress, körde 8 set innan  jag droppade ett sista set, så totalt 9 set i benpressen. 
Avslutade passet med sittande benpress och körde ett ben i taget för att bara krama ur det sista. 

Det stör mig lite att jag är så svag i benböj, men jag kan inte räkna med annat eftersom jag inte tränar min core tillräckligt. Så skärpning på den fronten. Det blev ett riktigt bra benpass och jag känner verkligen att jag börjar hitta tillbaka till att gilla benträningen igen :)

Imorn är jag bokad på MMA-Fitness så träningen rullar på som planerat och kostschemat går kanon. Nästan att jag önskar jag hade vägt mig i söndags bara för att se hur mycket jag tappar första veckan. Men jag känner mig själv allt för väl, en vägning i söndags hade gett mig ångest och det hade varit nattsvart i psyket. Så det skonar jag mig ifrån och njuter av att känna att kroppen svarar på kosten. 
I söndags såg min träningsplanering ut så här:
Imorn måndag - promenad + styrka eller mma fitness
Tisdag - Styrka och eller promend + B.A.B.Y. Kör jag styrka måndag så kör jag promenad tisdag, kör jag fitness måndag så kör jag styrka tisdag. 
Onsdag - Spinning
Torsdag - Promenad + benpass
Fredag - Mma fitness
Lördag - Styrka
Söndag - Sanda
Stämmer till punkt och pricka förutom promenad eller styrka i tisdags och samma sak idag torsdag, ingen promenad. Men annars så har planeringen funkat och resten av veckan kommer också funka om inget oförutsett händer. 

Det är bara kämpa på så ska nog centimeterna börja minska igen :)

Ha en underbar fredag ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar