måndag 11 november 2013

Ingen ska behöva känna sig ensam i en katastrof!

 
Det är så jäkla lätt att bara titta åt ett annat håll när det är insamlingar på gång. Titt som tätt dyker det upp "delningar" på facebook med innehåll som "varför ska vi hjälpa människor på andra sidan jorden när vi har hemlösa i Sverige?" Eller "se till att våra gamla får det bättre före ni hjälper folk i andra länder" osv.
 
Människor får tycka och tänka som man vill, men att uppmuntra människor att inte hjälpa till? Lägg bara ner med det. Nu!
Sen undrar jag iofs hur många av dem som delar sånt skit, som faktiskt skänker pengar till äldrevården och till hemlösa i Sverige. Jag vet inte men får för mig att det inte är speciellt många av dem som faktiskt gör det. Uppmuntrar man folk att inte hjälpa till så är man nog så att man inte hjälper till själv heller.
 
Människorna på Filippinerna hade väldigt lite från början och nu har dem ingenting. Inte ens vatten. Barn, barn som dina och mina barn har inte ens vatten att dricka. Det är inte krig eller korrupta politikers fel, det är naturen. En naturkatastrof som inte är nåns fel.
 
Två alternativ för att skänka 50kr: 
  • För att bidra till PLAN:s insamling till stöd för den katastrofdrabbade befolkningen kan du sms:a KATASTROF till nummer 72 910 och skänka 50 kronor.
  • För att bidra till Röda Korstes insamling sms:a AKUT FILIPPINERNA till nummer 72 900 och skänka 50 kronor.
Några alternativ för att skänka 100kr:
  •  För att bidra till Läkare utan Gränsers insamling till stöd för den katastrofdrabbade befolkningen kan du sms:a LIV 100 till nummer 72 970 och skänka 100 kronor. 
  • För att bidra till Rädda Barnens insamling till stöd för den katastrofdrabbade befolkningen kan du sms:a KATASTROF100 till nummer 72 950 och skänka 100 kronor.
  • För att bidra till SOS Barnbyars insamling till stöd för den katastrofdrabbade befolkningen kan du sms:a SOS100 till nummer 72 930 och skänka 100 kronor.
  • För att bidra till UNICEF:s insamling till stöd för den katastrofdrabbade befolkningen kan du sms:a LIV till nummer 72 900 och skänka 100 kronor.
Kom igen nu mina läsare, ni är ett hundratal som brukar kika in här dagligen. Kan inte några av er skänka en slant för barnen och självklart deras familjer som ni verkligen inte har nånting. Själv tycker jag sms är väldigt smidigt, då dras det på telefonräkningen och det tar typ 10 sekunder att få iväg ett sms.

2 kommentarer:

  1. Bra där Nina <3 Jag skrev ett inlägg om det på Facebook men ingen respons där inte. Både jag och M har skänkt pengar. Tänker på dem och lider med dem. Har även sett bilder där jag och S va i februari, inte mycket kvar där heller. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näe, folk har så jäkla lätt att sitta hemma och bara tycka synd om. 10 000 döda och miljoner barn i utsatt läge. Det är verkligen hemskt!
      Tur att vi finns vi som iaf inte bara tycker utan även gör ♥

      Radera