onsdag 10 september 2014

Snart åker pannlamporna fram igen

I vanlig ordning tisdagsträning med B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna. 47 urstarka tjejer var på plats för en gemensam träningstimme. Den här gången körde vi en och samma övning rakt igenom hela passet förutom ett litet avslut med några plankor. Bålstabilitet och styrka är ett stående moment på mina pass. 

Efter uppvärmning och lite rörlighet i ca 15 minuter så delade vi upp gruppen i mindre grupper. Oftast brukar vi bara räkna och så hamnar alla 1or i samma grupp, 2or i samma grupp osv. Men den här gången delade vi upp oss efter hur snabb kilometertid vi brukar ha när vi springer, på så vis fick vi rätt jämna grupper. Sen skulle varje grupp i tur och ordning ge sig ut längs elljusslingan som är ca 700m. 
Utfallsgång uppför backen
Jogg nedför  andra sidan backen - vänta in gruppen
10st upphopp
Jogg till grillen - vänta in gruppen
10st tåhävningar 
Jogg till början av en brant backe - vänta in gruppen
Max uppför backen
Jogg till utgångspunkten - vänta in gruppen
10st monkey squats

4-5 varv hann vi beroende på vilken grupp man körde i. Jag vet med jag också och jag tyckte den här övningen var skitbra. Löpning och styrka i ett och man kunde mata på i ett rätt högt tempo i löpningen mellan styrkestationerna. 

Sen avslutade vi som sagt med lite plankor. 

Det började skymma rätt mycket under passet så det dröjer nog inte länge nu innan det behövs reflexvästar och pannlampor. Men återigen ett lyckad pass med B.A.B.Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar