onsdag 16 juli 2014

Bra ben!!!

Jag och Hanna fick till ett sånt där sjukt bra ben- och rumppass och jag tänkte dela med mig av övningarna vi körde. Eftersom jag inte vågar köra på ordentligt med min högra framsida så blev det väldigt mycket fokus på baksida och rumpan.
Vi började dock med vanliga sittande bensparkar (1) med ett ben i taget.
Sen körde vi sittande baksida (2) med ett ben i taget, supersettat med liggande baksida (3). När man kör ett ben i taget så tar det så sjukt mycket bättre. Det är mycket lättare att fokusera på de muskler som ska jobba i just den övningen. Testa det!

Sen visade Hanna en av hennes favoriter för rumpan och jävlar i min lilla låda vad den tog. (4)
Om det inte syns på bilderna så har vi kabeln fäst i foten och kör nedifrån och uppåt/bakåt. 

Sen avslutade vi med en av mina favoriter för rumpan och supersettade den med utfallsgång. FY FASEN rätt ut sagt vad jobbigt det var. Det är tur man är två när det blir så tungt, då hjälper man varandra att klara de där sista stegen också. 
Man står som ni ser på bilden i chinsmaskinen, lassar på massa vikt och pressar plattan neråt med ett ben. (5) Fokus på att pressa med bakre delen av foten/hälen så det tar extra mycket i baksidan. Den här är tung! 
Utfallsstegen behöver ingen närmare förklaring, fram och tillbaka helt enkelt. (6)

På vägen hem fick jag lite tips om hur jag kan träna upp mina små stabiliseringsmuskler i låret och är peppad på att äntligen få lägga på lite vikter igen. När jag är hemma från Jugge, då jäklar blir det fokus på benen igen :)

Tack igen Hanna för ett grymt pass, du gör min träning bättre ♥

2 kommentarer:

 1. Du är grym att köra med också..
  .
  Kommer att bli tråkigt utan din pepp nu i 3 veckor. Vi får köra hårt sen när vi båda är hemma i Sverige och Eskilstuna igen! :-)
  Njut ordentligt av semestern...
  Kramis Hanna 💜💜💜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Men ska försöka tänka på att hålla i min träning nu så jag inte kommer fööööööööööööör långt efter sen när vi kör tillsammans igen ♥

   Radera