tisdag 8 juli 2014

Sol bad och B.A.B.Y





Vet inte om man kan ha en bättre uppladdning än så här. Sol och bad med härliga vänner och min alldeles egna familj. Grill, snack och massa skratt. Fredda och Emily gjorde oss sällskap idag och söthundarna såklart! Sen kom även pappa hem från Grekland och mamma från jobbet, så det blev fullt hus :)
Helt perfekt uppladdning!

Men jag lämnade sällskapet för att köra ett pass med B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna. Klockan 18:45 var jag på plats vid Djurgårdsgrillen med tanken att vi nog inte skulle bli så många idag eftersom semestern är igång på riktigt nu. Men ack så fel jag hade, 43 brudar gjorde mig sällskap. Nästan exakt lika många som förra veckan. Vilken uppslutning!!!
Vi körde vår standarduppvärmning med jogg upp till utegymmet, lite stretch och rörlighet. 

Sen spred vi ut oss på 6 olika stationer för en styrke- och pulshöjande cirkel. 
1. Höga knän
2. Plankan
3. Hälkickar
4. Armhävningar
5. Jumpin Jacks
6. Utfall
30 sekunder aktiv tid sen skiftade vi till nästa station. Vila gjorde vi efter ett helt varv med alla 6 stationer. 
Vi körde 4 varv och det var riktigt jobbigt i denna värme. Men alla kämpade på som vanligt, det hördes push och pepp från alla grupper. 

Sen var det dags för en favorit, Hästlöpning. Här körde vi 10 minuter i eget tempo (i par). En väldigt roligt och otroligt jobbig övning. En perfekt kombo!
Vi avslutade med ett varv i kilometerspåret. En km i valfritt tempo. Jag själv stannade kvar och erbjöd mig att klocka om det var några som ville köra på tid. Mona var tillbaka på imponerande 3:59. Haha, jag hann ju knappt se dem sista ge sig iväg förs hon var tillbaka. Vilken dundertjej i spåret!! :)
Alla kämpade på jättebra, det var tufft att köra en snabb kilometer direkt efter vår cirkel och sen hästlöpningen. Men en efter en kom dem tillbaka och alla stod och hejade på när det kom nån på "upploppet". Det blev väldans kul när det kom en tjej lite på efterkälken och vi började heja och tjoa, när vi insåg att hon var en vanlig motionär och inte en i vårt gäng. Haha, undrar vad hon tänkte när vi stod där och applåderade henne :)

Ett jättebra pass som vanligt med härlig energi och alldeles lagom hård träning. Det blir vad man gör det till. I Eskilstuna kör vi inget sommaruppehåll utan kör på med våra tisdagar och självklart hoppas vi att det är fler som vill hjälpa till att hålla i passen när jag eller Carola är borta.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar