tisdag 24 juni 2014

B.A.B.Y-tisdag

Idag var det tröjutdelning med Carola innan passet drog igång. Vi är över 100 tjejer som har vår B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna-tshirt, så jäkla grymt!!! Härliga Carola som är så avis på oss som kan träna på. Men till hösten får vi ju vår första B.A.B.Y-bebis i gänget, vi längtar ♥
Förra veckan var jag bortrest och veckan innan det var jag skadad. Gissa om jag var taggat ikväll??? Svar JA!
51 tjejer var vi ikväll och det var ett riktigt bra pass. När jag planerade passet så trodde jag inte att den första delen skulle vara så jobbig som den var, men blev positivt överraskad och alla kämpa på så himla bra. 
Vi kan kalla det en löpteknikcirkel, eller nåt liknande. Vi sprang i en stor cirkel som var uppdelad i 5 olika sträckor. 
Sträcka 1 - Ravellisteg
Sträcka 2 - Jämfotahopp
Sträcka 3 - Hälkickar
Sträcka 4 - 10 armhävningar
Sträcka 5 - Höga knän
Sträcka 6 - Vanlig jogg 



Vi körde "löpteknikscirkeln" i 20 minuter. 

Sen var det dags för intervaller och i vanlig ordning så snurrade jag till det i momentet Uppdelning av gruppen. Haha, det är tur att det är ett så snällt gäng för det blir verkligen bara skratt när jag lyckas gång på gång. Min tanke var att vi skulle vara två och två och springa fram och tillbaka och växla med varandra. Men om man är bara två så kan man ju inte stå mitt emot varandra, då tar liksom antal personer slut redan efter två sträckor. Men om man gick ihop par och par så man blev fyra som körde fram och tillbaka så gick det mycket bättre. Haha, så vi delade alltså in oss i grupper om fyra och stod två på ena sidan gräsplätten och två på andra sidan. Så sprang en i taget över och växlade på andra sidan.

Intervallerna körde vi i exakt 13 minuter :)

Som avslut på passet körde vi plankan x3 (eller var det x4?)


Som sagt, 51 tjejer på plats och det var det ett otroligt peppande under intervallerna idag. När man börjar bli så där äckligt trött i slutet av passet så gör det verkligen skillnad om nån står och gapar lite på en. Det är Eskilstunagänget riktigt bra på och det är underbar att se flera high fives när övningarna är över.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen...
Tack allihop i detta härliga gäng som gör våra tisdagar till vad de har blivit. Och tack att ni pratar gott om gruppen så fler blir nyfikna och vill testa träna med oss. Det är alla ni som deltar som gör att vi växer som grupp, blir starkare som individer och utvecklar vår löpning. 
Tack ♥

2 kommentarer: