söndag 8 juni 2014

Har haft många bra helger den senaste tiden men det här toppar nog listan :)

Vi tar den lite bakofram och börjar med idag och går bakåt i tiden :)
Hade bestämt mig för att genrepa å-loppet den här helgen och eftersom det har varit fullt upp ända till idag så fick det bli idag. Tanken var att köra själva slingan för å-loppet men Emilija har sovit ute i Gillberga så tog min runda där istället. Det finns en jättefin runda där ute som är 12,5km och den blev det idag. Jag har cyklat den många gånger som liten men aldrig någonsin fått för mig att springa den. Men idag var det alltså dags, för första gången i mitt liv att springa Vingslörrundan :) 
Jag promenerade en km som uppvärmning och sen stannade jag innan den sista kilometern på landsvägen hemåt, så det blev exakt 10500m. Lika långt som å-loppet. 1 h och 7 minuter tog det och det känns helt ok. Det var tungt redan efter 3km, jag fick verkligen jobba med huvudet för att fortsätta springa. Saknade Micke för när jag springer med honom har jag liksom inget val och kan skippa dem här tankarna. Då borrar jag in blicken i hans rygg och springer efter. Men jag vann över alla negativa tankar och saktade inte av en enda gång :)
Emilija sov som sagt i Gillberga, hennes absoluta favoritställe på denna jord. Jag kan inte tacka mamma och pappa nog för att dem är så himla snälla och låter henne vara där så mycket som hon är. Hon pysslar och leker för sig själv och hittar alltid på saker att göra. 
Idag hjälpte hon mormor att tvätta bort allt pollen från stolarna :)

Igår kom vi hem från huvudstaden och en natt på Grand Hotell. Igen! Haha, jag älskar att vi har möjligheten att lyxa till det så lite då och då. 
Jag, syster och mamma hade bestämt med pappa att vi ville fira honom med restaurang  och hotell i sthlm på nationaldagen. Mer än så fick han inte veta. 
Vi blev några fler än bara vi, hihi. Totalt var vi 21st som firade pappa och hans reaktion när alla bara dök upp en efter en är obeskrivlig. Han är en riktigt bra människa min pappa, han ställer alltid upp när någon behöver honom. Kanske just därför var det så många som tog sig till sthlm, ordnade hotell och kom för att fira att han fyller 60 om en vecka. Det var en magisk kväll och natt. Underbara Zeljka hade ordnat med uppgradering så mamma och pappa bodde i självaste flaggsviten. Högst upp på Grand Hotell, galet!!! Om ni kollar på bilden här nedan så det torn som lyser allra högst upp över Grand Hotel-skylten, det tornet tillhörde deras svit. ca 130 kvadratmeter ren lyx bodde dem på. Tack återigen Zelly att du ordnade det här, evigt tacksam ♥

Grand i sig är ju helt magiskt, Bella 10 år var helimpad över damtoaletten och jag kan väl förstå varför när jag fick se den. 
Mina älsklingar gottade sig i Kingsizesängen medan mamma Nina fick ta extrasängen. Men det är dem värda mina små hjärtan ♥ ♥


Själva födelsedagsmiddagen åt vi på vårt andra favoritställe i Stockholm, nämligen First Hotel Reisen. Damirs kompis är köksmästare där och jävlar i min lilla låda vad god mat vi fick. Alla var nöjda med maten och efterrätten var bland den godaste jag har ätit någonsin. Det var en chokladbavaroise med hallonsorbet till, hallon, jordgubbar och rörsocker (tror jag). Det var så sjukt jäkla gott, den ska Danne få bjuda oss på igen. Det ska jag se till, haha!
Till förrätt åt jag Carpaccio och till varmrätt hjortfilé. Vi tog även vinpaket till, det är faktiskt första gången jag gör det och det var trevligt att få utvalde viner till just det man åt. Helt salig över den maten, ni MÅSTE besöka Hotel Reisen på Skeppsholmen.
Vi hade bokat bord samtidigt som hovet kom ut från slottet för sin häst- och vagntur till Skansen, som dem tydligen gör varje nationaldag. Vi stannade och fisk faktiskt en liten glimt av alla kungligheter. Prinsessan Estelle charmade mig totalt när hon satt där och vinkade :)

Tack alla som var med och firade pappa i fredags, det blev en oförglömlig dag, kväll och natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar