söndag 9 mars 2014

Blandad kompott

Vilken underbar vårhelg det varit och bloggen har därför blivit nedprioriterad. Men nu så... :)
Jag skrev senast i onsdags så vi börjar väl torsdag då.
Jag hade utbildning hela dagen här i Eskilstuna så efter en liten sovmorgon så cyklade jag iväg till Bolinder hotell vid Munktell. Jag var i tid när jag kom dit, men eftersom salen var lika svår att hitta som en nål i en höstack så var jag 5 minuter sen in i salen. Men Maria vinkade direkt när jag kom in så jag behövde inte fundera så mycket på vart jag skulle slå mig ner.
Utbildningar kan ju ibland bli väldigt långtradiga, särskilt när de håller på hela dagen. Den här dagen flög förbi. Den var intressant precis hela tiden, Den stora lönedagen hette utbildningen och den är återkommande varje år. Jag kommer garanterat att försöka gå även nästa år. Nyheter, tips och info om skatteregler och lagar när det gäller lön- och personalfrågor.

Kände mig extra fin när min nya Westermo-skjorta storlek M satt som en smäck :)

När utbildningen var klar så drog jag direkt till Power Gym och körde biceps, bröst och axlar. Sen senare på kvällen mötte jag upp Sarah för en liten joggrunda på Djurgårn. Vi mätte lite distanser på Djurgårn som kan vara bra att ha när jag planerar passen till B.A.B.Y.
Vi tog det rätt lugnt eftersom jag hade planerat att testa maxa på 5km med Micke på fredagen. Den maxningen gick sådär. Uppladdningen blev sådär redan natten till fredag då Emilija vaknade med hög feber. Jag fick henne inte att somna om i sin egen säng så tillslut gav jag upp och la henne i min säng bredvid Damir och så gick jag själv och la mig på soffan. Alla nöjda, förutom jag då som sov sisådär 3h.
Men efter jobbet var det dags iaf, jag var nästan lite nervös. Haha, ingen aning om varför men det kändes lite som att få ett betyg på min löpning. Ska jag vara hård mot mig själv nu så blev jag inte ens godkänd för jag gav upp efter 4km. Men ska jag inte vara så hård mot mig själv så fick jag väl godkänt för jag låg på en helt ok snitttid dem 4km jag faktiskt sprang.
Reflektionen efteråt är iaf att jag inte kan gå ut så hårt direkt, istället för att komma in i andra andningen så kändes det bara värre och värre.
Så självklart var jag väldigt besviken, kändes som ett misslyckande att inte klara av 5km. Men det är helt enkelt bara att inse att jag inte kommit så långt med min löpning än att jag klarar av att maxa så.
Men jag kommer nöta på och snart så kommer även tiden att kortas ner. Löpningen har alltid varit en svag sida och jag måste fortsätta jobba för att ändra på det.

Vi gav det en ny chans redan igår lördag. Inte nån maxning men vi sprang iaf en runda på 7km. Och i efterhand berättade Micke att jag faktiskt slog ett rekord, nämligen att kunna prata i 3,5km. Förut har jag blivit tyst efter 1km men nu lyckades jag alltså babbla på i hela 3,5km innan jag tystnade. Och sen sa jag inget annat än svordomar resterande 3,5km, haha.

Lillkluttas var sjuk hela fredagen, jag har aldrig sett henne så hängig och det gjorde så ont i mig att se henne så svag. Som tur var gick det över snabbt och redan igår var hon på benen igen.



Igår kväll var det 40-årsfest för svåger Thomas, riktigt skoj. God mat, massa god dryck och härliga vänner. Emilija sov i Gillberga vilket innebar en så otroligt skön sovmorgon imorse. Jag gick upp vid 11.30 och kände mig riktigt utvilad för första gången på länge. Så himla välbehövligt.
Efter en standard-dagenefter-kebabtallrik så åkte vi ut till Gillberga för att hämta hem vår lilla kluttas.

Nu ikväll har jag skrivit ihop ett litet brev som jag ska skicka till företag som jag hoppas vill ställa upp och sponsra våra startavgifter för Vårruset och även en t-shirt till alla som deltar, så det syns att vi är en grupp och att vi är från Eskilstuna. Så är det nån här som har nåt tips på nån jag kan kontakta så skriv gärna det i en kommentar.

Sen här jag även försökt planera ihop min träningsvecka, än så länge ser den ut så här:
Måndag: ATC på Actic
Tisdag: Styrka med Micke på lunchen och Baby Runners på kvällen
Onsdag: Styrka på Power Gym
Torsdag: promenad eller löpning med Sarah på kvällen
Fredag: Vila
Lördag: Piloxing på Actic
Söndag: Styrka på Power Gym

Närmsta planen nu är att krypa ner under täcket och ladda för en ny vecka med lite striktare kost än det varit den senaste veckan. Kör bara kör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar