onsdag 2 april 2014

B.A.B.Y RUNNERS TEAM ESKILSTUNA

Jag tror vi kom fram till att vi var 66 tjejer på gårdagens pass. 66 stycken!!!!!!!!
Det är så himla kul att gruppen fortsätter växa och det kommer några nya deltagare för varje vecka :)

Nu när vi ställt fram klockan till sommartid så hade vi dagsljus hela passet igenom. Man till och med såg ansiktena på varandra och inte bara en massa reflexer som skuttar omkring.
Eftersom vi är väldigt många varje gång så är det jättesvårt att lära sig namnen på tjejerna, inte så konstigt kanske iofs. Men det känns lite jobbigt att alla vet vem jag är och känner igen mig men jag känner knappt igen hälften. Jag hoppas ni har överseende med det om ni möter mig och jag inte hejar på er :)
Två namn kan jag iaf (och några fler än så) men två smeknamn. Bolt och Ravelli. Ni vet vilka ni är :)

Passets upplägg:

Uppvärmning som vanligt med jogg upp till utegymmet, vi har en perfekt triangel att samla gruppen i där. Ni kan se den i filmklippen längre ner. Jag brukar alltid springa sist och ibland går jag om det är så att det är nån som hellre går och värmer upp. Dem som tar täten vet var dem ska och fortsätter i triangeln tills alla är på plats. 
Igår bad jag en av tjejerna leda uppvärmningen så jag kunde springa upp i backen med en stor gren som skulle visa var backen slutade och man fick vända neråt igen. Det är så himla kul med alla i gruppen att jag frågar liksom inte "kan du köra uppvärmingen så jag kan......."
 nej nej, jag säger "och så kör du uppvärmingen nu så jag kan......"
Jag har inte fått ett nej hittills iaf :) Sen när jag var på väg ner i backen så ropade hon att dem vara uppvärmda och klara, haha, underbart!

Vi delade upp oss två och två samt delade gruppen i två delar med ca 30 pers i varje. En gruppen började med långbacken. Den körde vi dem allra första gångerna så många fick nu tillfälle att jämföra sig mot då. Och dem jag hörde från hade alla förbättrat sig. Månadens Eskilstuna-B.A.B.E Barbro berättade att hon nu orkade springa upp tre gånger och första gången fick hon lov att sakta ner och gå redan på första. Vilken utveckling!!! Som sagt var det flera som kunde känna att dem gått framåt och det är ju sånt man blir så glad av att höra, det betyder ju att vi gör nånting rätt på våra tisdagar. 
Så 10 minuter i backen, så många vändor man orkade helt enkelt.Andra hälften körde löpteknik i triangeln. Höga knän, hälkickar och Ravelli-steg. Mycket fokus på att springa på framfoten och få kraft ner i stegen. Inte bara lalla utan att man verkligen tänker på vilka muskler vi fokuserar på och som sagt, få kraft och tryck i stegen. Jag har väl aldrig tänkt att det skulle vara kul att köra löpteknik men när man känner att man får grepp om det lite mer så är det faktiskt väldigt kul det med. Och sällskapet gör ju sitt också :)Efter 10 minuter skiftade och körde 10 till så båda grupperna fick köra båda stationerna. Sen var det dags för korta snabba intervaller i form av Idioten. Alla 66 (nu när jag sitter här och skriver så inser jag att vi inte kan ha varit 66st eftersom vi var jämna par och jag var över). Då säger vi 67, haha. 
Aja, hur som... 33 par på ett enda långt led, sen ställde vi ut vattenflaskor mm som riktmärken för var vändningarna skulle ske. Sen var det full fart i 15 minuter. Jag hoppas man kan få nån sorts känsla från bilderna och filmklippen på vilken härlig energi det är med ett sånt här stort gäng. Det är som en tjejkväll med härliga vänner och man tränar tillsammans. Alla hejar på och ropar och skriker och stönar och hejar och springer osv osv. Har ni lite spring i benen och möjlighet att komma en tisdag så tycker jag helt klart ni ska göra det. Och bor ni inte här i Eskilstuna så gå in på vår hemsida och leta upp din stad där. B.A.B.Y Runners finns i väldigt många städer nu :)
Vi avslutade bland träden för lite snabb styrka.
45s plankan
1 minut utfall ett ben
1 minut utfall andra benet
30s armhävningar mot ett träd
Och så avslutade vi med att vända rumporna mot trädet och sitta så länge vi kunde i jägarvila. Missade lite med tidtagningen där så jag vet inte riktigt hur länge vi satt men jobbigt var det :)

Här står hela gänget samlas för inräkning under stretchen. Det är helt sanslöst vad svårt det kan vara att räkna ibland. Men vi gör helt enkelt så att var och en säger sin siffra. Jag börjar med 1 nästa ropar 2, nästa 3, nästa 4 osv. När alla har sagt en siffra så vet vi hur många vi är. Sen gäller det att ha koll på om nån gått lite tidigare, småsnacket och stretchen är efter vår träningstimme så den är helt och hållet valfri. Vilket iofs hela passet också är, haha. 

Det var Team Eskilstunas pass den här veckan, jättebra jobbat alla som var där. Ni är bäst ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar