fredag 28 december 2012

En underbar dag i Umeå



Idag har vi haft underbart väder här uppe i norr. Solen har vart framme hela dan och skapat diamantglitter i den iskalla snön. -20 grader var det i natt men under dagen steg det till hela -12 grader.
Vintern är så fin här om man jämför med där hemma, här är liksom snön vit och inte gråbrun. Under promenaden så tänkte jag att alla plogisar borde komma hit på studiebesök. Grymt välplogat och dem är ute dygnet runt och plogar vägarna. De till och med plogar vallarna så dem inte blir så höga. Fantastiskt! Haha!

Vi fick lov att återuppliva bilen med startkablar idag pga att vi glömt en lampa på inne i bilen. IGEN!!! Jag höll på att explodera när jag upptäckte att batterier var dött. En gång är klantigt men TVÅ gånger är ju rent urkorkat. Men men, nu är det 1 - 1 i att glömma lampan på i bilen. Nu lever den iaf och mår bra :)

Emilija är helt galen i sin farmor och farfar. Tidigare har hon varit blyg och varit jätteledsen till en början när dem träffas. Men den här gången har hon föredragit dem framför mig och Damir från start. Det är väldigt härligt att se henne så här himla glad. Hon babblar och klappar händerna i ett. Hon har även lärt sig att prata i telefon. Man kan inte annat än skratta åt henne när hon vänder och vrider på telefonen för att se vem som är där.
När farmor jobbar så ringer hon hem och vill prata och när farfar jobbar så ringer han hem och vill prata. Hon är deras lilla ögonsten.

Vi har pratat lite om resan till huset i Sarajevo i sommar. Juli kommer vi spendera i Bosnien, Serbien och Kroatien. Huset har vi i Bosnien, Sarajevo, men dem har familj i Serbien också och Kroatien är ju semesterparadis så dit åker vi en vecka för att sola och bada. Sen pratade dem om att vi ska hyra en stuga ett par dagar uppe i bergen där Vinter OS var 1984, det ska tydligen vara jättefint där.  Längtar redan. Vi har sparat föräldradagar så vi ska kunna vara där i 4 veckor och även ha lite ledighet här hemma.

Snart är det nyårafton och vi har verkligen inga planer alls än så länge. Vi kommer iaf vara kvar här uppe och förmodligen blir det väldigt lugnt. Kanske gå ut och äta nåt gott eller så lagar vi till nåt gott här hemma. Men kom på nu när jag sitter och skriver att jag inte har nåt rött vin med mig och systembolaget är väl stängt nu fram till efter nyår? :(
Man kan ju inte äta finmiddag utan rödvin!!!

Har även hunnit med att jobba lite idag också. Jag redigerar texten på vår hemsida. Det tar ett tag att komma igång men när jag väl börjar skriva så flyter det på rätt bra. Jag gillar verkligen mitt nya jobb, det är så mycket nytt och så blandade uppgifter. Kul kul!

Nu ska jag kolla med farmor här om hon nattar Skrutt så jag kan ta en dusch. Damir är upptagen med lillebror, de spelar tv-spel.

4 kommentarer:

  1. Blir lätt lite avis på det fina vädret ni har. ;)

    Gällande bolaget, jag tror nog att det är öppet. Hos oss här i Linköping har det till och med öppet på nyårsafton.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag var det dock inte lika fint väder, men snön är iaf lika vit. haha
      Du hade rätt, systembolaget var öppet och middagen räddad :)

      Radera
  2. Härligt att Emilija inte är blyg för Farmor o Farfar kul för dem.Ni verkar ha det bra i Umeå vilka härliga bilder på Emilija vid synten.Härliga snö bilder.Här hemma är det isgata nu.Hälsa så gott till alla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det du mamma? Förut hette du mamma så blir ju lite osäker :)

      Ja jag läste nåt om att polisen säger att det är snorhalt på vägarna :)

      Radera