måndag 19 augusti 2013

Upp som en pannkaka och ner som en sol :)


Idag var första dagen med våra nya rutiner, jag åker buss till jobbet och Damir lämnar Emilija på förskolan. Trött som fasen när klockan ringde, helt feltajmad med mina vanliga rutiner nu när Damir också var hemma. Men lyckades iaf få i mig lite gröt, på mig lite kläder och sminka till mig lite innan jag cyklade iväg till bussen.
På bussen började jag nysa och snörvla helt sjukt mycket. Kändes jättepinsamt att sitta och snora precis hela tiden, jag brukar själv störa mig på andra som gör så. "Skaffa en näsduk för f*n!"
Väl på jobbet så var jag genomförkyld, trött och genomförkyld med tårade ögon och sliten röst.
Ett tag funderade jag till och med på att gå hem tidigare, men jag höll ut.

Vid lunch började jag må bättre och på vägen hem mådde jag precis som vanligt igen. Nu ikväll har jag både sprungit och kört ett benpass utan att känna av det minsta av den förkylning jag hade i morse. Skumt! Men jag tackar och bockar såklart :)

5km i spåret igen, senast var i fredags då jag sprang på strax under 32 minuter. Idag hade jag samma tid men GPSen strulade så enligt den hade jag bara sprungit 4,3km. Tycker sällan att sträckan stämmer när man springer i spåren, man undrar ju lite om det är GPSen eller sträckan som är fel?

Löpning igen på torsdag, sen är det Blodomloppet måndagen efter. Så på torsdag ska jag springa nånstans där det inte är skog så jag vet att jag får ihop 5km. Behöver ha det  i huvudet att jag klarat av det en gång iaf när jag pinar mig runt det där loppet.

Det är knäckande att det är så himla tungt att springa, men det är bara bita ihop för det kommer ju gå lättare och lättare. Men nu känner jag verkligen att dieten ska bli skön, få bli lite lättare igen. Bara tanken på att det kommer kännas lättare när jag springer är ju en morot i sig för en diet.

Som vanligt efter löpning så var det benträning på gymmet. Anledningen till att jag kör så är för att få längst möjliga återhämtningen  inför nästa löprunda. Eftersom vi inte tränar på helgerna så blir det bäst så här. Inte optimalt för min benträning på gymmet, men jag kör på så tungt jag klarar av och med ett löppass innan så får nog benen sitt ändå. Plus att jag kör ben två gånger i veckan också. Måndagar är det fokus på framsidan och torsdagar är det baksidan som gäller, vader båda passen. Nu ska jag banne mig få till ett par snygga spiror, haha.



  • Benböj med fri stång
  • Liggande benpress med ett ben i taget
  • Hack squat
  • Benspark
  • Sittande vadpress
Jag har verkligen svårt för benböj med fri stång. Jag tycker jag lutar mig för mycket framåt och känner mig sjukt ostadig. Men jag vill bli bättre på det så ett av passen så kör jag med fri stång. Men jag skulle helst vilja skippa det. Jag ska väl kanske ta mig i kragen och be om hjälp med tekniken just med fri stång. När jag försöker vara så rak i ryggen som jag vill vara så känns det som jag ska tappa balansen. Men fjuttvikter och nötning kanske gör susen?!?

Imorn ska jag träna med Fia, eftersom jag ska bort på onsdag och inte kommer hinna träna då så får det blir lite annorlunda upplägg den här veckan. Så imorn klämmer vi in rygg, axlar och mage i samma pass.
Torsdag: baksida ben.
Fredag: Bröst och armar.

Nu baaaaada! :)

2 kommentarer:

  1. Prova att köra med stången ovanför bröstet istället, bra för o få till tekniken, man får gå ner lite i vikt men tror den är bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har rätt Jimmy. Frontböj får jag testa och se om det känns bättre. Tack för tipset :)

      Radera