tisdag 18 februari 2014

B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna - Ikväll slog vi rekord igen!!!

Tisdag och träff med träningsgruppen igen. Alltid lika spännande när man är på väg till mötesplatsen. Undrar hur många som kommer idag? Hoppas dem kommer gilla upplägget idag. Undrar om det kommer nån ny?
Nu när det är så kallt ute så brukar jag sitta kvar i bilen till några minuter i och medans jag sitter där så kommer det fler och fler tjejer. Några kommer själva, några två och två och några kommer i mindre grupper. Men ju närmare klockan blir 19, desto fler dyker det upp. Jag räknade inte hur många vi var förrän i slutet, men jag såg när vi började jogga från samlingsplatsen att vi var tusan rätt många ikväll. Och mycket riktigt, det var vi! Inte mindre än 59 tjejer/damer/kvinnor/mammor/döttrar/väninnor var vi som körde tillsammans ikväll. Nytt rekord!!!
När jag räknat klart så blev det ett rejält jubel i gruppen, det är ju liksom allas förtjänst att vi blir så många och att vi har så jäkla kul tillsammans.
Det blir lite rörigt ibland precis när vi går igenom en övning och innan vi kommer igång, men jag tror och hoppas att alla har överseende med det. Vi varierar övningar från pass till pass och jag vill ju inte lägga så mycket tid på prat och "instruktioner" när vi alla är där för att röra på oss. Men efter nån minut, om ens det, så brukar övningarna flyta på bra.
Eftersom vi var så många idag så sprang vi intervaller åt tre olika riktningar och jag sprang så gott jag kunde mellan alla grupperna för märka ut vändpunkter till lagom långa intervaller. Man tar det man får tag i och det som finns där på plats. I backen la jag ut några grenar som vändpunkt, på en sträcka hade vi "första lampan" som riktmärke och på tredje sträckan blev det "mellan stora trädet och lampan" som vi vände. Lite rörigt men som sagt, efter en stund flöt det på jättebra.

Idag hade jag lagt upp passet lite annorlunda och tanken var att alla skulle få bidra och leda gruppen.

Som uppvärmning körde vi Följa John (15min)
Vi delade upp oss i två grupper och så turades vi om att vara "John". När man var John så ropades man sitt namn och körde valfri uppvärmning.
Nu i efterhand så skulle det varit bättre om vi delat upp oss i flera grupper än två stora, det hade blivit mycket enklare att hålla ihop och även få lite koll på namnen. Men så är det, man tar lärdom av varje pass och så försöker man tänka på det till nästa gång :)

Kondition och styrka (30min)
Vi parade ihop oss två och två och sen parade alla par ihop sig med ett annat par. Det var ungefär här jag förstod att vi var VÄLDIGT många ikväll. Massa par blev det, haha! När alla par blivit en kvartett så spridde vi ut oss på tre olika intervallsträckor. En sträcka i backe, en sträcka med lite lutning och en raksträcka. Sen turades man om i kvartetterna att springa intervall och att köra styrka. När par 1 sprang så körde par 2 styrka och så skiftade man när par 1 var tillbaka.
Runda 1 - Utfall
Runda 2 - Plankan
Runda 3 - Benböj/squats
Runda 4 - Plankan
När jag uppskattade (svårt att veta exakt då alla kör i olika tempo) att alla kört alla 4 rundor så skiftade vi sträcka och började om på nytt. Och så skiftade vi sträcka ytterligare en gång så att alla hade kört på alla tre sträckor.

Sen bad jag varje kvartett att tillsammans bestämma sig för en styrkeövning att köra med hela gruppen (15min)
Det blev sammanlagt 14 olika övningar, eller nej, 15 olika övningar för jag som inte fick plats i nån kvartett inledde med en planka :)
Jag minns nog inte alla övningar men det var några olika varianter av sidplankor, sumoböj, monkeysquats, armhävningar, utfall, stående ryggresningar, benböj åt sidan, putta den andres ben mot marken medans den ligger på rygg och sparkar upp benen igen och favoriten för kvällen jägarvila rygg mot rygg. Alla underbara skratt när man faktiskt inser hur svårt det är att sitta så rygg mot rygg. Underbart!

Prick 20:00 var vi klara, applåderade oss själva efter ett mycket bra pass tillsammans.
Här kommer lite kommentarer från Instagram och Facebook...


Det är inte konstigt att man verkligen gillar tisdagskvällarna numera, vilket gäng alltså! Jag är otroligt glad att jag bestämde mig för att kolla med The Baby Network om jag fick starta upp en grupp i Eskilstuna och jag är väldigt glad att jag frågade Carola om hon ville starta upp gruppen tillsammans med mig. Jag hade aldrig kunnat drömma om ett sånt här gensvar. Jag blir extra imponerad att vi redan nu i kylan är så många, förstå vilka underbara vårkvällar som väntar om inte allt för lång tid framåt.
En till sak som imponerar på mig är den härliga gruppkänslan som redan har infunnit sig. Det är ju liksom tanken med det här, att peppa och coacha andra, att utmana sig själv, att prova på att ta en ledarroll och framför allt HA KUL TILLSAMMANS. Och det har vi verkligen, så många skratt som jag hörde ikväll kommer räcka som energi i flera dagar framöver. 

Tack tjejer, ni är fasen bäst! ♥ ♥ ♥

2 kommentarer: