tisdag 25 februari 2014

Träning med B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna

TJOLLAHOPP!
Tisdag igen och det är så härligt när tisdagskvällarna är här för då får man både träning och en rejäl energiboost på en och samma gång. Jag vet att jag skriver det varje gång men det kan liksom inte tjatas ut hur jäkla bra den här gruppen är. Vilka underbara tjejer som sprider så mycket energi. All positivitet och kämparanda gör att var och en höjer sig ett snäpp. Det är så otroligt kul att se. Sammanhållningen i gruppen blir starkare för varje gång och jag ser att fler och fler bidrar med pepp i hela gruppen. Verkligen superkul!
Jag måste ge en av tjejerna lite extra beröm ikväll, Tezzan, jäklar vad du peppade och pushade under passet. Tack att du ger så mycket energi och jag ser hur du får andra att haka på, grymt!

Ikväll hade jag lagt upp passet så här:

Uppvärmning:
Jogg i eget tempo upp till gymmet, jumpin jacks, squats mm. 

Sen parade vi ihop oss två och två och bildade 3 större grupper. 
Station 1 - Backintervaller
Station 2 - Löpteknik (hälkickar, höga knän, tågång och sidlöpning)
Station 3 - Tempoökningar
10 minuter på varje station, ett varv.

Till sist ställde vi upp och på en lång rad och körde utfallsgång varvat med ankgång/rumpnissen. 
3 vändor

Gruppbild, 52 härliga tjejer

Tjej nr 53 ville också vara med på lagbilden, haha :)


Sen pratade vi även lite om kommande Vår Ruset där vi kommer att vara med. Jag hoppas innerligt att alla som vill också vågar anmäla sig, det kan vara ett väldigt svårt och obehagligt steg att ta. Man tänker att man inte kommer klara av det eller att man helt enkelt inte har där att göra för att man inte orkar springa 5km. 
Fel fel fel.....!
Det är svårt att förklara men man måste helt enkelt testa och det här är verkligen ett perfekt tillfälle att köra en premiär. Vi anmäler oss tillsammans i teamet, vi anmäler oss i lag så vi får en trevlig picknickkorg som vi kan mumsa på efter loppet tillsammans allihopa. Om man får energi av våra tisdagar så kommer man nog bli chockad av hur mycket energi man fylls med på dem här loppen. 

Västerås 21 maj
Det handlar om att springa, jogga, lunka eller promenera 5 km i din egen takt. Vår Ruset är fest för tjejer i alla åldrar. Vår Ruset erbjuder valfrihet. Välj om du vill ha din tid noterad eller ej på den 5 km långa banan. Vår Ruset har därför två klasser: Fun Run och Tidtagning.

Fun Run kan du själv kontrollera din tid på klockorna vid målet.

Tidtagning-klassen är en möjlighet för dig som orkar springa eller jogga hela banan. Du får din tid noterad. Med hjälp av ett datachip som är fäst på nummerlappen registreras tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. 

De 18 Vår Ruset-loppen arrangeras alla efter samma modell:
• Loppen avgörs på vardagskvällar.
• Gemensam uppvärmning. Vi laddar tillsammans upp inför loppet.
• Spring, jogga, lunka eller promenera i ditt eget tempo.
• Banan är 5 km lång och går på parkvägar eller gator. 
• Musik under loppet piggar upp.
• Banan har två vätskekontroller.
• Vid målet får du Vår Rusets guldmedalj.
• Alla fullföljande får en goodie bag med produkter från Vår Rusets sponsorer.
• Picknick i gröngräset för alla som ingår i en grupp på sex löpare.

Vi har bestämt oss för att toppa laget som vi anmäler till Stadskampen, som är en tävling mellan alla Baby Runners Teamen/städerna. Vi har några månader på oss och redan nu uppmanar vi till att man lägger upp sina tider på 5km på vår gemensamma facebooksida. Vi ser det inte som en tävling inom teamet att få vara med och köra Stadskampen, utan här ska vi verkligen försöka hjälpa varandra fram till så bra tider som möjligt. Vi är redan 17 st som tänker delta, undebart!

Nu ska jag ta mig ett härligt bad innan jag kryper ner under täcket med en sån där härlig känsla inombords ♥

2 kommentarer:

  1. Tack sötis! Det roliga i att peppa andra är att man även peppar sig själv samtidigt. Jag ger verkligen allt på tisdagar och det är bara såååå kul. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men det är ju verkligen så det funkar. Hjälp dig själv genom att hjälpa andra :)
      Kram

      Radera