tisdag 11 februari 2014

Vilken bergochdalbanedag idag, men till skillnad från en riktig bergochdalbana så slutade min dag iaf på topp :)

Idag var Damir hemma med Emilija så jag tog en tidigare buss till jobbet, på nåt sätt lyckades jag bli sen hemifrån trots att jag bara hade mig själv att fixa för imorse. Cyklade som en galning för att hinna med bussen, låste bara ett av två lås på cykeln och sprang till busshållplatsen och kom fram med ungefär 30 sekunders marginal till avgång. Meeeeen, bussen var minst 10 minuter sen. Jag stod där och var förbannad att jag stressat i onödan och tänkte att nu kommer cykeln bli stulen bara för det också. Och MYCKET RIKTIGT, när jag kom tillbaka efter jobbet så var den inte längre kvar. Jag kollade både en och två och tio gånger men den fanns ingenstans. Jag blev så arg att jag var nära att börja gråta. Den är inte ens ett år gammal den där cykeln och med skruttans barnsadel också :( 
Fy f*n för människor som inte kan låta bli andras saker, hela vägen hem gick jag och spanade på varenda svart cykel jag såg och jag vet helt ärligt inte vad jag skulle ha gjort om jag fått syn på nån med min cykeln. 

Det låset jag inte hann låsa är ett avlångt hänglås som sitter fastlåst på styret. Så är det nån som ser en svart Yosemite med korg fram och barnsadel bak och med ett hänglås på styret så säg till... Cykelhjälmen låg i en systemetkasse i korgen också, skit!
Så här ser den ut
Aja, tillbaka till min upp- och ner dag. Innan jag hann komma till jobbet fick jag sms om att min kollega var sjuk och jag skulle ta växeln och köket idag. Det plus att ta igen tid som jag missat på en annan avdelning i kombination med att jag inte fått in underlag jag behöver för att komma vidare med mitt ordinarie jobb gjorde att förmiddagen kändes "sådär" minst sagt. 
Men som tur var höll vi fast vid bokningen av lunchpass och tur var väl det för jäklar vad bra det gick. Vi körde 8 övningar à 45s x4 varv, det vanliga upplägget alltså. 
Flies i cabel crossen
Liggande tricepspress
Bänkpress
Situps på boll
Dips på bänk
Rushian twist
Pushups
Plankan

Och så avslutade vi med en tävling i plankan, notera att jag avslutade min cirkel med plankan medans Micke började med plankan. Så trots att jag nyss stått 45s i plankan så vann jag duellen. Haha, så jäkla skönt när det enda som håller kroppen uppe är pannbenet och så ger han sig precis innan man själv ger upp. Så 3-1 till mig i plankduellen, 1-1 enligt Micke som tycker man börjar om när det är nytt år. Men icke!

Sen var det ju det där med cykeln när jag kom hem men SEN mina vänner, sen hade jag träning med världens bästa B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna och då ägnade jag inte en tanke åt min kära cykel. 
44 tjejer räknade jag till idag, det kan mycket möjligt ha kommit till nån mer för jag räknade precis innan vi körde igång och ofta dyker det upp nån precis på utsatt tid. Så minst 44 tjejer iaf, helt jäkla otroligt rätt ut sagt! Vilken energi och vilken vilja när man trotsar småregnet och mörkret för att träna utomhus i en timme. Underbart!

Dagens upplägg:
Uppvärming i form av jogg, lite indianhopp, armrotation åt alla håll, upphopp och utfall.

Intervaller
Vi delade upp oss i 3 grupper och varje grupp startade vid var sin startposition. 
1. Backintervaller, spring uppför och jogga nedför.
2. Korta rusher, fullt ös 50m och gå raskt tillbaka. 
3. Jogga 
Efter 5 minuter roterade vi och gjorde så tills alla hade kört alla 3 "stationer" två gånger. 

Det här upplägget gillade jag verkligen för det blev lite variation och man fick som lite ny energi inför varje rotering. 

Styrka
Breda och väldigt djupa benböj 
Höll statiskt i djupt läge
Fortsatte direkt med djupa böj igen
Höll statiskt igen och räknade tillsammans ner från 10

Det här upprepade vi en gång till med lite smalare mellan fötterna.

Sist men inte minst så körde vi 3x15 pushups mot ett träd. 

Idag kände jag att jag kunde köra för fullt, snoret rann iofs ända ner till hakan vid sina tillfällen men det struntade jag helt i och bara körde på. Sjukt kul att vara tillbaka utan att ha ont eller känna mig hängig. 

Här är lite bilder från kvällen och så två filmklipp också, första från intervallerna och andra från benböjsfesten :)
Gemensam styrka i hela gruppen
Trädkramarpushups
Några körde sina pushups i utegymmet
Och så här såg byxorna ut när jag kom hem2 kommentarer:

 1. Jättetråkigt med din cykel! Vi blev av med en cykel för ett tag sedan och jag vet hur man går och kollar in alla cyklar man ser. Undrar vad man skulle göra om man fick syn på den någonstans med en annan person på den...hade nog kunnat bli lite brysk i mitt handlande då! Att det ska vara så svårt att skilja på ditt och mitt... Grrr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man blir så arg, jag är fortfarande arg på dem som stal den.
   Och igår var jag arg på försäkringstanten, så arg så jag började grina. Men då blev hon snäll iaf :)

   Radera