tisdag 28 januari 2014

Ett härligt vinterkvällspass med B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna

Åh vilket härligt gäng det var ikväll, det var verkligen precis vad jag behövde. Tyvärr kunde jag inte köra några intervaller eftersom min förkylning vägrar släppa greppet om mig. Men energin i gruppen är så härlig och peppande, jag blev på så himla bra humör. Tack tjejer ♥

Dagens upplägg liknade förra veckan väldigt mycket...
Uppvärmning:
Lätt jogg med lite armrotationer, sidhopp, indianhopp, jumpin jacks och squats.
Filmade lite för att visa att alla kan hålla sitt eget tempo och köra på efter egen förmåga och dagsform.

Intervaller:
10 minuter backintervaller. Det var kul att höra att flera redan gör framsteg i backen och klarar fler vändor redan nu. Intervaller är ju tacksamt så att det är lätt att mäta och man gör faktiskt snabbt framsteg. Perfekt konditionsträning med andra ord :)

Sen körde vi 2 minuters intervaller med maxlöpning som man orkar hålla i 2 minuter och sen vila med rask gång 1 minut. Det gjorde vi 4 gånger.

Styrka:
1 minut upphopp och monkey squats (30s på varje övning)
vila
1 minut plankan, där vi "traskade" från armbågar till händer tillbaka till armbågar osv.
vila
1 minut tåhävningar, fokus på att verkligen krama åt vadmuskeln i toppläget.
vila
1 minut stående superman (som ni ser på bilden). Här tränar vi statiskt för bålen och i och med armlyft med sträckta armar så tränar vi samtidigt axeln och övre ryggen.

vila

Hela den här cirkeln körde vi 4 gånger.

Sen avslutade vi passet med gemensam stretch och önskade Carola en trevlig resa. Hon ska nämligen åka till Thailand näsa tisdag och GIFTA SIG på den största kärleksdagen 14/2... Tjohoooo ♥ ♥ ♥ Inte ett dugg avis nej då.. Haha!

Så nu får vi klara oss utan Carola tre tisdagar, men det ska nog gå bra. Vi ska se till att utvecklas i backen så vi klarar ytterligare en vända mer när hon är tillbaka. Så hon blir stolt över oss :)
Jag kommer alltså att hålla i passen själv nu dessa tisdagar när Carola är borta i värmen och gottar sig. Om inte nån vill vara Carolas stand in och köra passen med mig. Nån? Anyone? Säg bara till i sånna fall :)
Jag har hämtat lite tips på upplägg från de andra Runners Team-grupperna så det kommer gå finfint. Nästa vecka har jag tänkt att vi ska ge oss på Supertusingarna som jag vet att Stockholmsteamet kört några gånger. Läs Emma Eklunds blogg här där hon förklarar hur Supertusingarna går till.

Om jag räknade rätt så var vi 30 tjejer ikväll och det är ju helt fantastiskt. Och flera nya var det också, verkligen jättekul! Räknar redan ner dagarna tills nästa tisdag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar