onsdag 16 januari 2013

Kock Nina


Nu har jag lärt mig min första "jugge-rätt". Den passar mig perfekt för den är barnsligt enkel att göra och den passar perfekt i diettider :)

Sataras heter den och det betyder typ slakt på bosniska. Rätta mig om jag har fel ni läsare från forna Jugge :)
Men man slaktar ner grönsaker som blivit över, typ...

Iaf... Det är perfekt istället för sallad och den är saftig så det funkar perfekt som sås också.

Gul lök
Paprika
Tomater (krossade tomater funkar också)
Grönsaksbuljong

Stek och låt puttra tills allt är mjukt och ser ut som en sörja. Allt som allt tar det ca 40 minuter.

Enkelt och jäkligt gott.
I Jugge äter man färskt bröd till men det behövs absolut inte. Vi äter det till kött, fisk, kyckling och ikväll åt vi det till köttfärsbiffar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar