måndag 24 september 2012

Those lovehandles

Varje morgon kommer Damir in och pussar mig godmorgon innan han drar till jobbet. Jättemysigt, men oftast är jag fortfarande sovandes eller iaf i halvdvala så det går inte att direkt prata med mig så tidigt. Men i morse så var han så glad över sin morgonvikt att han ville dela med sig av det. Han jobbar på så jävla hårt, jag är så stolt över honom.
När det sen, några timmar senare, var dags för mig att vakna och gå upp så hade jag fortfarande hans glädje över vikten i tankarna att jag tog fram vågen för att ställa mig jag också. Men ångrade mig precis innan jag ställde mig. Måndagar har ALDRIG varit en bra dag för mig att väga mig på, så det vore ju bara korkat att väga mig just en måndag.
Så jag ställde undan vågen igen och tar det imorn eller onsdag istället. Min relation till den där vågen är lite knepig. Även om jag vet att det kan pendla över ett kilo från dag till dag beroende på olika saker som vätska, toabesök, mens mm. Så kan jag ändå bli sjukt låg av dåliga siffror och tycker därför att det är bättre att låta bli då och vänta till en annan dag då det känns bättre.
En standardgrej jag gör när jag avgör om det är lämpligt att väga mig just den morgonen är att jag klämmer åt "knullhandtagen" eller ok... Kärlekshandtagen. Får jag ett bra grepp om dem är det INTE en bra vägardag men om det känns platt och stramt så är det fritt fram att ställa mig på vågen. Den som säger att man inte blir lite skadad av att dieta, den ljuger!

Litet grepp = vägning

Stort grepp = inte vägning


Men imorn måste jag ställa mig på vågen för att se hur det ligger till. Om jag kanske måste anpassa maten lite till de sista dagarna.

Imorn har jag även planerat in en promenad med min fina vän Fia. Promenaderna blir så himla mycket trevligare med sällskap. Och det känns som vi har massar att ta igen och uppdatera oss om, så promenaden får helt enkelt bli lång. Win win!

Jag och Damir har ben på schemat. Ben ben ben! Hatkärlekens pass nummer ett. Vi ska köra böjar i Smithen för första gången på länge, min hand känns tillräckligt bra för att göra ett försök iaf. I värsta fall får väl han hjälpa mig att vrida stången från hakarna, känns som det bara är där som mina händer spelar in. Jag ska även köra utfall med vikter, det var också väldigt länge sen.

Dagens pass gick jättebra! Började med 40min på crossen, kom 8km och brände strax under 600kcal på dem minutrarna, bra bra! Sen körde jag min vanliga bröstövning och sen testade jag även på lite andra övningar med lätta vikter för att se hur handen kändes. Och den kändes kanon, så om den fortsätter att kännas bra så kommer jag köra på med lite vikter nu. Äntligen!

Hur är det med er där ute? Har ni några uppsatta mål? Dela med er och sprid lite energi :)

4 kommentarer:

  1. Heeeejjjj fina Nina :) jag är sämst på att lämna kommentarer men jag läser och du är sååååååå duktig med din träning. Jag blir såååå peppad av dig och gymkort ska inskaffas inom kort :) Puss på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej gumman. Vad kul det är att du säger så, nu blev jag glad :) Men du kämpar på som få andra du också, det vet du. Kraaaam

      Radera
  2. vill bli fit and toned! startvikten (och även mardrömsvikten...) låg på 72kg, men i februari tog jag tag i det hela och nu väger jag 60kg! mitt första delmål är 55kg, och mitt ultimata mål är att väga 50kg. men då jäklar ska jag vara fit and toned alltå! så det blir en timmas förbränning + 30minuter styrka med vikter ett par gånger i veckan på gymmet plus simning 1-2 gånger i veckan! and i love it. och dessutom så äter man hälsosamt, vilket jag fullkomligt älskar. men självklart har man cheat meals every now and then... i'm only human ;) men detta är inget "åh nu ska jag gå ner massa i vikt och sen blir allt bra", utan gymmet och jag ska förbli bästa vänner until the end of time. älskar känslan man får efter man avslutat sin träning. älskar känslan av att ha kontroll över allt igen.

    är för övrigt 160cm KORT haha.

    ps. hejja dig! blir alltid inspirerad av att läsa dina träningsinlägg. sjukt grym är du! keep up the good work :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken härlig kommentar, sjukt bra jobbat! Kan bara hålla med om att endorfinerna är underbara. Det blir som en drog, jag blir jättelåg när jag inte tränar.

      Jag vet inte om jag skrivit hur lång jag är nån gång, men 174cm är svaret iaf :))

      Tack R, det värmer att höra. Nu kör vi!!!

      Radera